Vendingbikes voor uw bakfiets voor professioneel gebruik

 


Wij bieden het grootste assortiment van IJscofietsen binnen Nederland en België aan en kunnen daardoor prima voorzien in de vraag naar zowel een schepijsbakfiets als een bakfiets voor de verkoop van verpakte ijsproducten.  

 

Voor bakfietsen die geschikt zijn voor de verkoop van ijs moeten we allereerst bekijken welk soort ijs er verkocht gaat worden. Het verschil zit hem met name in de temperatuur. Verpakte ijsjes worden geserveerd uit een koeling met een temperatuur tussen -24 en -18 graden. Voor schepijs is een temperatuur bereik van -13 tot -16 aan te raden.

Daarnaast kunnen we onderscheid maken in twee verschillende koelsystemen: 

- Een conventionele vriezer zoals we thuis ook hebben : deze is voorzien van een compressor die op stroom werkt

-Een koelinstallatie die werkt met Eutectische platen.Ijscofiets voor verpakt ijsIjscofiets voor schepijs, eutectische platen principe
Het verschil tussen de soorten vriezers:

De conventionele vriezer die wij gebruiken voor een ijscofiets bevat een compressor die is aangesloten op een 12V accu. Gedurende het gebruik zal de compressor de koeling op temperatuur houden via een thermostaat regeling en gebruikt daarvoor stroom geleverd door de accu. Zodra de accu leeg is zal de compressor stoppen en dus het ijs smelten.

Een koeling die volgens het Eutectische platen principe werkt wordt gedurende de nacht aangesloten op de 230V netstroom. De in de bak aanwezige platen worden dan gekoeld en door hun speciale samenstelling wordt de opgeslagen koude gebruikt om gedurende de werkdag deze koude af te geven om zodoende het ijs op de juiste temperatuur te houden. De chemische samenstelling van de platen bepaald de afgifte van koude en daarmee de temperatuur in de bak. 

Het voordeel van een dergelijke installatie is dat er gedurende het gebruik overdag geen afhankelijkheid is van de aanwezigheid van een stroomvoorziening. Daarnaast is het gewicht van een dergelijk fiets  lager door de afwezigheid van een aantal (zware) componenten die wel nodig zijn in een compressor gekoelde fiets. Vanuit kosten oogpunt is een fiets met eutectische platen voordeliger, zowel in aanschaf als voor wat betreft de operationele kosten omdat er minder onderdelen zijn die storing/slijtage gevoelig zijn. 

Vaak krijgen wij de vraag of dit soort fietsen dan voldoende koud blijven als het in de zomer erg warm is. Het antwoord daarop is “Ja”. Deze fietsen worden ook gebruikt in warme landen (Zuid-Spanje om maar eens een voorbeeld te geven) en kunnen probleemloos een hele werkdag lang het ijs (en u dus uw hoofd) koel houden.
Bakfiets voor verpakt ijs voorzien van branding


Bakfiets voor schepijsDe bovenstaande modellen zijn standaard producten, uiteraard wel door ons te voorzien van uw eigen huisstijl, branding, logo's en accessoires zoals bijvoorbeeld een parasol. Leverbaar met- en zonder Elektrische trapondersteuning.